Bent u al gestart met de PROM cataract?

Ziekenhuizen en klinieken zijn verplicht om de uitkomsten van staaroperaties onder hun patiënten te meten en aan te leveren bij Zorginstituut Nederland (zie Transparantiekalender). De eerstvolgende datum waarop de PROM-data aangeleverd moeten worden is 1 mei 2018.

Van start!

Wij raden ziekenhuizen en klinieken die de PROM Cataract nog niet uitzetten aan om dit zo snel mogelijk te organiseren. Om goede data te kunnen leveren, zowel pre- als postoperatief, moet de meting natuurlijk al enige tijd voor de aanleverdatum gestart zijn.

Wij ondersteunen ziekenhuizen en klinieken graag bij het uitzetten van de PROM Cataract. Dat kan snel en gemakkelijk met PROMs Manager. Door een koppeling is het mogelijk om vanuit het patiëntsysteem te werken met PROMs Manager. Zo geeft het uitzetten van de meting geen extra registratie voor medewerkers en zijn resultaten continu beschikbaar in het eigen datawarehouse.

Vraag vrijblijvend een offerte voor de PROMs-meting Cataract aan!

Over de meting

De uitkomstmeting voor staar wordt gemeten met de Catquest-9SF. Patiënten die een staaroperatie ondergaan worden allemaal uitgenodigd om deze gevalideerde vragenlijst in te vullen. Dit doen zij voorafgaand aan de staaroperatie en drie maanden na de operatie. Met negen vragen wordt in kaart gebracht of en in welke mate de staaroperatie de kwaliteit van het gezichtsvermogen heeft verbeterd.

Het doel van deze uitkomstmeting is om zorgaanbieders van ziekenhuizen en klinieken inzicht te geven in de ervaren kwaliteit van de operaties. Zorgaanbieders kunnen deze uitkomsten ook benchmarken. Tegelijkertijd bieden de uitkomsten aanleiding om de uitkomsten te bespreken met de patiënt en de zorg beter af te stemmen op zijn wensen.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!